
Բաղադրությունը
1,5 բաժակ ալյուր
1,5 բաժակ շաքարավազ
3 ձու
350 գր թթվասեր
1,5 ճաշի գդալ կրախմալ
1,5 թեյի գդալ սոդա
2 բաժակ աղացած ընկույզ
0,5 բաժակ մակ
0,5 բաժակ մանր կտրատած չիր
1 տուփ խտացրած կաթ
100 գր կարագ
բուսական յուղ
Պատրաստման եղանակները
Ալյուրը, շաքարավազը, թթվասերը, կրախմալն ու
սոդան բաժանել 3 հավասար մասերի: Մի մաս շաքարավազը հարել 1 ձվի հետ,
ավելացնել 1-ական մաս կրախմալ, թթվասեր, ալյուր, սոդա և 1 բաժակ ընկույզ:
Ձևաթավայի վրա բուսական յուղ քսել, վրան պերգամենտի թուղթ փռել, մեջը լցնել
ստացված խմորը և թխել 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում մոտ 20 րոպե, մինչև
պատրաստ լինի:
Մակը տաք ջրով լվանալ, ցողել եռման ջրով ու անմիջապես քամել: Կրկին ցողել
եռացրած ջրով ու թողնել 1 րոպեի չափ: 1 ձուն հարել շաքարավազի հաջորդ մասի
հետ, կրկին 1-ական մաս ավելացնել մյուս բաղադրիչներից, սակայն այս դեպքում
ընկույզի փոխարեն ավելացնել մակը: Թխել տորթի երկրորդ շերտը նույն
ջերմաստիճանով:
Մնացած 1 ձուն հարել մնացած շաքարավազի հետ, ավելացնել մյուս բաղադրիչները և կտրատած չիրը: Թխել երրորդ շերտը:
Խտացրած կաթով ու կարագով կրեմ պատրաստել և միացնել տորթի շերտերը հետևյալ
հերթականությամբ` ընկույզովը, մակովը, չրովը: Տորթի երեսը պատել մնացած 1
բաժակ աղացած ընկույզով:
|