
Բաղադրությունը
0,5 կգ դեղձ
200 գր կարագ կամ մարգարին
1 բաժակ շաքարավազ
2 թեյի գդալ վանիլ
3 ձու
1 թեյի գդալ սոդա(քացախով մարած)
ալյուր այնքան, որ ստացվի պինդ խմոր
Պատրաստման եղանակները
Նախապես թուլացած կարագը շաքարավազով տրորել,
ավելացնել ձվերը, սոդան, ալյուրը և խմոր հունցել: Ձևաթավան պատել կարագի
շերտով, վրան լցնել խմորի2/3 մասը և մատներով հարթեցնել:
Դեղձերը լվանալ, կորիզները հեռացնել, կտրատել և շարել խմորի վրա:
Խմորի մնացած մասից ձողեր պատրաստել և ցանցանման դասավորել դեղձերի վրա:
Բլիթը մոտ 30 րոպե եփել մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
|